ESSVE

ESSVE

En skruvad lösning

ESSVE är en ledande leverantör av professionella infästningslösningar i allt från små mobiltelefoner till enorma dammkonstruktioner. Gemensamt för allt de gör är det helhetstänk som sträcker sig mycket längre än bara till hur en skruv ska utformas. Man försöker också se på hur vardagen ser ut för de som använder ESSVEs produkter och hur den kan förbättras.

När ESSVE skulle lansera sin förpacknings- och förvaringslösning ESSBOX ville de att deras säljare och varumärkesambassadörer skulle matcha den nya produkten.

– Våra produkter är av allra bästa kvalitet och design. Då måste även alla våra representanter ge ett lika gott intryck. Ungefär så beskrev Mattias Sebell på ESSVE sin syn på uppdraget som skulle hamna hos oss på TRED.

Klä dem i ESSBOX
I den framtagna profilen för ESSBOX finns lådornas karaktäristiska form grafiskt representerad. Formen har vi använt både i säljarnas egna kläder samt i ESSBOX-profilerade kläder framtagna för de ”testpiloter” som utsetts till ambassadörer för det nya konceptet. Som alltid när vi tar fram nya designer av varumärkesprofilerade produkter så var det viktigt att allt var snyggt och av hög kvalitet. Snyggt, för att produkterna ska vara något som man vill använda. Hög kvalitet, för att de ska hålla sig snygga.

En utmaning skulle komma att bli att hitta rätt kulörer. En grön färg kan se helt annorlunda ut beroende på vilket materialet är så för att allt ska upplevas som en helhet lade vi stort fokus på att hitta rätt palett för alla de material som skulle komma att bli aktuella. Även komplementerande färger togs fram innan vi startade med formgivningen av kläder för säljarna. Resultatet blev en kollektion som direkt speglar ESSVE, både i formspråk och i kvalitetskänsla.